Over een kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraamtijd kunnen wij je als verloskundigen heel veel vertellen. En binnenkort kun je ook in onze praktijk terecht als je (even) níet zwanger wilt worden. Vanaf 2 juli starten we namelijk met het anticonceptiespreekuur! Je kunt dan bij ons langskomen voor een adviesgesprek over anticonceptie en voor het plaatsen en verwijderen van spiraaltjes. Nog iets dat ons als verloskundigen uniek in de regio Ede maakt! Lees hieronder meer en maak alvast een afspraak.

Advies over anticonceptie

Er zijn veel soorten anticonceptie op de markt. Wat bij jou past, hangt maar net af van je wensen en medische voorgeschiedenis. Welke anticonceptie heb je hiervoor gebruikt? Moet er rekening worden gehouden met een medische indicatie? Heb je een kinderwens? Dit soort zaken nemen we graag met je door tijdens een persoonlijk consult. Vervolgens adviseren we je over wat voor jou een goede keuze is.

Anticonceptie bij Zuiver

Alles over spiraaltjes

Spiraaltjes zijn een hele betrouwbare anticonceptiemethode. Je kunt een spiraal laten zetten als je (nog) geen kinderen hebt, of vanaf 10-12 weken na je bevalling. Dit kan bij een huisarts, gynaecoloog of verloskundige. Ga je voor deze laatste optie, dan is het vaak zo dat je al bekend moet zijn in de verloskundigenpraktijk. Maar bij ons maakt het niet uit of je al cliënt bij ons bent (geweest) of nog nooit eerder bij ons bent langsgekomen. Wij gaan altijd voor een veilig gevoel - ook voor anticonceptie!

Meer over spiraaltjes