Zo werkt groeipapier

Een eerste lach, de eerste woordjes of de eerste stapjes… Zuiver groeit graag met jullie mee. Hebben jullie al eens een kindje gekregen met de hulp van een van onze verloskundigen, dan is er pas een gedichtje in jullie brievenbus beland.

Het gedicht op groeipapier van Zuiver

Dit gedicht is gedrukt op groeipapier. Groeipapier of zaadpapier is een bijzonder product. Tussen twee laagjes papier in worden plant- of bloemzaadjes gestopt. De laagjes zijn zo dun, dat de zaadjes ontkiemen tot prachtige bloemen als je het papier in de grond poot.

Breng de woorden tot leven

Geen groene vingers? Geen zorgen. Met deze instructies breng je de woorden zo tot leven.

Hoe werkt groeipapier stap 1: planten

Plant het papier: dat kan binnen of buiten. Buiten ben je afhankelijk van het weer en de seizoenen, dus binnen is wat makkelijker. Als je een pot gebruikt, vul deze dan ongeveer 2/3 met potgrond. Leg het papier hierop, bedek het met een halve centimeter grond en druk dit zachtjes aan.

Hoe werkt groeipapier stap 2: water geven
Geef het water
: meteen als je het papier hebt geplant, geef je het genoeg water om het goed vochtig te maken. De eerste tien dagen moet het papier ook vochtig blijven, zodat de zaadjes kunnen ontkiemen. Hierna kun je iets minderen met het water. Zo zorg je dat de kiemen niet verdrinken, maar wel blijven groeien.

Hoe werkt groeipapier stap 3: bewonderen
Bewonder de groei
: als je de zaadjes goed water hebt gegeven, zie je na een paar weekjes de eerste plantjes bloeien. Nu kun je ze afknippen en in een vaasje zetten, stekken, of gewoon lekker laten staan en ze bewonderen. Genieten!

Samen verder groeien

Misschien is het bij jullie wel aan het kriebelen om ook jullie gezin te laten groeien. Hoe zat dat ook alweer, zwanger worden? Weet je nog hoe je bevalling vorige keer verliep?

Kijk rustig rond en neem gerust contact op als je vragen hebt. Onze verloskundigen helpen je graag met een veilig gevoel je volgende zwangerschap in.

Laat ons weten hoe jouw plantjes groeien – deel een foto via Facebook of Instagram en tag ons erin met de hashtag #eenveiliggevoel. Wij groeien graag mee.

Wil het nou niet helemaal lukken? Neem dan eens een kijkje bij GreenGiving voor meer tips.