straap paars omgedraaid
Zuiver-255
donkergroene bol

Bevalling

Elke bevalling begint anders. Een goede voorbereiding helpt je om met vertrouwen aan je bevalling te beginnen. Lees hier wat jij kunt doen.

Bevalling

Elke bevalling begint anders. Meestal start de bevalling tussen 39 en 41 weken zwangerschap. Oftewel: een week vóór tot een week ná de uitgerekende datum. Vóór de bevalling merk je dat je baarmoeder zich voorbereidt door zich onregelmatig samen te trekken. Deze zogenaamde oefenweeën maken je baarmoeder en baarmoedermond rijp voor de bevalling, terwijl ze nog geen ontsluiting maken.

Je bevalling is één van de meest intieme gebeurtenissen in je leven. Rust en vertrouwde mensen bij je, zijn hierbij belangrijk. De meeste bevallingen beginnen met weeën. Dit zijn pijnlijke, harde buiken die steeds sterker worden. Vaak begint het met onregelmatige weeën die nog niet zo lang aanhouden. Als je geen stress voelt, versterk je de weeën en is de kans groter dat je op eigen kracht kan bevallen. Ook ontspanning helpt hierbij, bijvoorbeeld door een warme douche, een bad, een massage of door een comfortabele houding aan te nemen.

Lees hier verder wat jij kunt doen ter voorbereiding op de bevalling.

Belinstructies

Je mag ons natuurlijk altijd bellen. Om wat richting te geven wanneer wij graag willen dat je belt, hebben we een aantal belinstructies.

Geboortekompas

Onze nuchtere, gezellige en complete bevalcursus. Gegeven door ervaren verloskundigen!

Voorlichtings bijeenkomst

Geen behoefte aan een cursus, of wil je even opfrissen? Dan is de voorlichtingsbijeenkomst misschien iets voor jullie.

Plaats bevalling

Wij begeleiden bevallingen zowel thuis als in het ziekenhuis. In de meeste gevallen is dat jullie eigen keuze.

Baringshoudingen

Bevallen kan in verschillende houdingen. Het is goed om hier vast eens over na te denken in de voorbereiding op de bevalling.

Ziekenhuistas

Wat neem je mee naar het ziekenhuis en wat niet? Lees hier meer.

lavendel streep

Meld je aan bij Zuiver Verloskundigen

Wil je je aanmelden voor een kinderwensconsult, eerste echo, begeleiding van je zwangerschap, bevalling en kraamperiode of kunnen we je helpen met een anticonceptie wens? Bel dan gerust ’s ochtends naar de assistente (0318-255459, optie 3) of meld je hieronder aan. Dan bellen we je zo snel mogelijk (vaak eerstvolgende werkdag) terug.