straap paars omgedraaid
donkergroene bol

Bevalhoudingen

Bevallen kan in verschillende houdingen. Bij Zuiver hebben we veel ervaring in badbevallingen en geboorte in verticale houdingen, zoals de baarkruk. Lees hier meer over de verschillende houdingen.

Verschillende Bevalhoudingen

Bevallen kan op verschillende manieren en in veel verschillende houdingen. Variëren in houdingen is zelfs vaak raadzaam. Je kunt bijvoorbeeld bevallen op bed, maar ook staand, gehurkt, op de baarkruk of op handen en knieën. Ook bevallen in bad behoort tot de mogelijkheden.

Denk voor je gaat bevallen al eens na over wat voor jou prettig zou kunnen zijn. Ook kun je in de folder “welke houding past bij jou” een hoop voorbeelden vinden van houdingen waarin je weeën op kunt vangen of kunt persen. Wil je in bad bevallen? Zorg dan voor een bevalbad. Je kunt deze huren op verschillende plekken. Ook in het ziekenhuis Gelderse Vallei is het mogelijk om in bad te bevallen. Voor meer informatie over het huren van een bevalbad kun je onder andere kijken op:

TIP: Ga niet te snel in bed liggen! Ben je toch moe, probeer dan op je zij te gaan liggen met een kussen tussen je benen.

lavendel streep

Meld je aan bij Zuiver Verloskundigen

Wil je je aanmelden voor een kinderwensconsult, eerste echo, begeleiding van je zwangerschap, bevalling en kraamperiode of kunnen we je helpen met een anticonceptie wens? Bel dan gerust ’s ochtends naar de assistente (0318-255459, optie 3) of meld je hieronder aan. Dan bellen we je zo snel mogelijk (vaak eerstvolgende werkdag) terug.