Klachten reglement

Bespreek je klacht met je verloskundige

Het is belangrijk dat jij je goed voelt bij je verloskundige, want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Zit je met vragen of twijfels, of ben je ergens ontevreden over? Bespreek dit dan met ons. Het liefst zo snel mogelijk, maar ook als je er al een tijdje mee rondloopt. We praten er dan over en proberen er snel iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen. Je geruststellen. Of op een manier gaan werken waar jij je prettiger bij voelt. We maken graag een aparte afspraak met je. Dan hebben we rustig de tijd erover te praten. Als je het lastig vindt om het gesprek te voeren, neem dan iemand mee de je vertrouwt.

Schakel een klachtenfunctionaris in

Wil je meer weten over je rechten of wil je advies? Of wil jij je klacht eerst met iemand anders bespreken? Of vind je het prettig als iemand je helpt bij het indienen van je klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionarissen zijn onpartijdig. Zij bespreken met je waarover je ontevreden bent en wat je zou willen bereiken met je klacht. Zij adviseren je wat je kunt doen. Ze helpen je ook om het gesprek met ons aan te gaan als je dat moeilijk vindt. Of om een brief te schrijven over de klacht. De klachtenfunctionaris kan jou en ons helpen om samen een oplossing te zoeken. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

Contact met de klachtenfunctionaris

Neem contact op met een klachtenfunctionaris via klachtverloskunde.nl. Wij proberen, eventueel samen met de klachtenfunctionaris, je klacht binnen zes weken af te handelen. Binnen deze periode ontvang je van ons bericht wat we hebben gedaan met je klacht. Als je er met ons en de bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet uit komt, kan jij je klacht voorleggen aan de Geschilleninstantie Verloskunde. Deze onafhankelijke instantie onderzoekt en beoordeelt of je klacht gegrond is. Zij doet hierover een bindende uitspraak. Kijk voor meer informatie op de website van de Geschilleninstantie Verloskunde.

Ben je zwanger?

Gefeliciteerd! Meld je vandaag nog aan bij Zuiver Verloskundigen.