straap paars omgedraaid
Zuiver-48
donkergroene bol

Geboorteaangifte

Nadat je kindje geboren is, moet je aangifte van de geboorte bij de gemeente doen. Dat is altijd de gemeente waarin jouw kind geboren is.

Geboorteaangifte

Ben je bijvoorbeeld in Ede bevallen, dan moet je ook de geboorteaangifte in Ede doen.

Gemeente Ede · Gemeente Arnhem · Ziekenhuis Gelderse Vallei · Ziekenhuis Rijnstate

Een kind aangeven: hoe werkt dat

Je kind aangeven moet binnen drie werkdagen gebeuren. Meestal doet de partner de aangifte van het kind. Dat kan als beide ouders getrouwd zijn, als er een geregistreerd partnerschap is, of als de partner het kindje erkend heeft. Indien dit niet van toepassing is dan zal de moeder de aangifte moeten doen.

Bij de aangifte hoef je de baby niet mee te nemen. Wel heb je de volgende documenten nodig:

Paspoort of identiteitsbewijs van de moeder

Paspoort of identiteitsbewijs van degene die de geboorteaangifte doet

Trouwboekje of akte van erkenning

Online geboorteaangifte Ede

Sinds kort kan de geboorteaangifte bij de gemeente Ede geheel digitaal. De partner hoeft dus niet meer naar het gemeentehuis om een handtekening te zetten. Zo kun je heel makkelijk online je kind aangeven. Erg fijn voor alle nieuwe ouders.

lavendel streep

Meld je aan bij Zuiver Verloskundigen

Wil je je aanmelden voor een kinderwensconsult, eerste echo, begeleiding van je zwangerschap, bevalling en kraamperiode of kunnen we je helpen met een anticonceptie wens? Bel dan gerust ’s ochtends naar de assistente (0318-255459, optie 3) of meld je hieronder aan. Dan bellen we je zo snel mogelijk (vaak eerstvolgende werkdag) terug.