straap paars omgedraaid
donkergroene bol

Plaats Bevalling

Beval jij het liefst thuis of in het ziekenhuis? Het is goed om over beide opties na te denken. Lees hier meer over deze keuze.

Plaats bevalling

Als je zwangerschap ongecompliceerd verloopt en je bevalt tussen de 37-42 weken, dan kun je zelf kiezen waar je wilt bevallen. Dat mag thuis, maar ook in het ziekenhuis. Het is goed om over beide opties na te denken.

Het besluit waar je gaat bevallen wordt pas echt genomen op het moment dat je echt aan het bevallen bent. Als de gezondheid en veiligheid voor jou en je kind het toelaten, mag je zelf beslissen waar je gaat bevallen. Sommige clienten hebben een indicatie om in het ziekenhuis te gaan bevallen. Bijvoorbeeld vanwege medicatiebruik, een complicatie bij een vorige bevalling of een hoog BMI. In deze gevallen beval je gewoon met ons in het ziekenhuis. Er zijn ook situaties waarbij het advies is om niet met ons, maar met de gynaecoloog in het ziekenhuis te bevallen. Voorbeelden daarvan zijn:

als je een vorig kindje via een keizersnee hebt gekregen;

als er tijdens je zwangerschap een medische indicatie ontstaat;

als je een hoge bloeddruk hebt;

als het vermoeden op een te klein kindje bestaat.

Heb je hulp nodig bij het maken van een keus voor de plaats van de bevalling? We helpen je graag. 

De plaats van bevalling is iedere zwangerschap een onderwerp van gesprek. Belangrijk is dat je gaat bevallen op een plek waar jij je veilig voelt en waar je de voor jou benodigde zorg kunt krijgen. Ongeacht waar je gaat bevallen is het belangrijk een aantal zaken in huis te hebben. Bekijk hier een handige checklist.

Het is belangrijk dat je je bed op klossen zet, tot een minimale hoogte van 75 cm (gemeten vanaf de grond tot de bovenkant van het matras). Je kunt hiervoor klossen huren bij Medipoint. Check je ook of jullie huisnummer goed zichtbaar is aan de weg en de deurbel het doet? Dan weten we je ook midden in de nacht snel te vinden.

lavendel streep

Meld je aan bij Zuiver Verloskundigen

Wil je je aanmelden voor een kinderwensconsult, eerste echo, begeleiding van je zwangerschap, bevalling en kraamperiode of kunnen we je helpen met een anticonceptie wens? Bel dan gerust ’s ochtends naar de assistente (0318-255459, optie 3) of meld je hieronder aan. Dan bellen we je zo snel mogelijk (vaak eerstvolgende werkdag) terug.