straap paars omgedraaid
Zuiver-194
donkergroene bol

Uitgerekende datum

Ook al bevalt maar 3% van de vrouwen op de uitgerekende datum, wil je natuurlijk wel weten rondom welke datum de baby kan komen. Hiervoor kan je onze tool hieronder gebruiken.

Je uitgerekende datum berekenen

Zodra je weet dat je zwanger bent, is een vraag die al snel in je opkomt ‘wanneer ben ik uitgerekend?’. Jij kijkt tenslotte uit naar de komst van je kindje en wilt je daar goed op voorbereiden. Dan is het fijn om de duur van je zwangerschap uit te rekenen.

Wij hebben een handige tool voor het berekenen van je uitgerekende datum. Het enige wat je hoeft te weten, is de eerste dag van je laatste menstruatie en het aantal dagen van je cyclus. Klaar om je uitgerekende datum te berekenen?

Wat is mijn uitgerekende datum?

Zwangerschap uitgerekend, en nu?

Je bent zwanger en hebt je uitgerekende datum bepaald. Wat nu? Nu kun je je meteen aanmelden bij een verloskundige en je met een veilig gevoel gaan voorbereiden op de rest van je zwangerschap en je bevalling.

Een verloskundige kan de uitgerekende datum van je zwangerschap nauwkeuriger bepalen. Meld je aan bij onze verloskundigenpraktijk in de regio Ede en laat ons jou helpen berekenen wanneer je uitgerekende datum precies is.

Er breekt nu bovendien een spannende periode voor je aan. Wij begeleiden jou graag gedurende deze bijzondere tijd in je leven. Meer over deze begeleiding lees je op de pagina ‘Zwanger, en nu?‘. 

Hoe nauwkeurig is het uitrekenen van je zwangerschap?

De datum die uit de calculator komt, is een indicatie van de uitrekendatum van je zwangerschap. Houd er bovendien rekening mee dat de uitgerekende datum zelf ook maar een schatting is. Je kunt ook eerder of later bevallen dan wanneer je uitgerekend bent. Jouw kindje komt wanneer hij of zij er klaar voor is.

Ook al is de uitgerekende datum een indicatie, het is toch fijn om een beetje houvast te hebben. Je weet nu wanneer je jouw kindje mag verwelkomen. Wat een moment om naar uit te kijken!

Vragen over de uitgerekende datum?

Nu je de uitgerekende datum weet, heb je misschien vragen. Bij Zuiver mag je daarvoor altijd contact opnemen. Kijk ook alvast bij onze handige checklist zwangerschap en gratis brochures. Wij helpen jullie graag met een veilig gevoel tijdens de zwangerschap.

lavendel streep

Meld je aan bij Zuiver Verloskundigen

Wil je je aanmelden voor een kinderwensconsult, eerste echo, begeleiding van je zwangerschap, bevalling en kraamperiode of kunnen we je helpen met een anticonceptie wens? Bel dan gerust ’s ochtends naar de assistente (0318-255459, optie 3) of meld je hieronder aan. Dan bellen we je zo snel mogelijk (vaak eerstvolgende werkdag) terug.