straap paars omgedraaid
donkergroene bol

Groepsconsult

Bij Zuiver Verloskundigen kun je bij 16 en 22 weken zwangerschap kiezen tussen individuele consulten of een gezellig groepsconsult. Lees hier meer over de groepsconsulten.

Groepsconsult 16 en 22 weken

Wist je dat een gezonde leefstijl de kans op bepaalde zwangerschapscomplicaties sterk kan verminderen? En wist je dat het goed voorbeiden op de kraamtijd helpt om je baby de beste start te geven? Maar, hoe doe je dat? In onze groepsconsulten ga je hier samen met een klein groepje andere zwangeren en een van de verloskundigen en assistente over in gesprek. Samen weten we meer!

Over het groepsconsult

Ben je aangemeld bij Zuiver, dan plannen we je bij twee groepsconsulten in wanneer je voor je termijnecho langskomt. Er is tijdens het consult eerst een individueel moment waarop de verloskundige naar het hartje luistert en de bloeddruk meet.

Daarna ga je in een kleine groep met andere zwangeren, onder begeleiding van een van onze verloskundigen of praktijkassistenten, in gesprek over onderwerpen rondom gezonde leefstijl en voeding of over de kraamtijd en voeding van de baby. Misschien heb je daar wel vragen over: dan is nu het moment om die te stellen. Je leert ook nog eens andere zwangeren uit de buurt kennen. Vaak kom je dezelfde stellen weer tegen bij de bevalcursus Het Geboortekompas en onze Baby InZicht middag. Aan het einde weten jullie veel meer over hoe jullie je kind de best mogelijke start kunnen geven.

Praktische informatie

6 – 10 zwangeren per groep

2 consulten per cliënt (in week 16 en 22 van je zwangerschap)

Duur: ca. 1,5 uur per consult

Dinsdagen van 16.30 tot max. 18.30

Locatie: Willem de Zwijgerlaan 1a, Ede

Het groepsconsult kost niets extra’s: het maakt gewoon deel uit van je traject bij de verloskundige. Zeker als je in verwachting bent van je eerste kindje. Verwacht je een broertje of zusje, dan ben je uiteraard nogmaals van harte welkom. Misschien kunnen aanstaande moeders ook wel wat van jou leren!

Liever niet meedoen met het groepsconsult, om wat voor reden dan ook? Geef het gerust aan, dan bespreekt je verloskundige dit samen met je.

lavendel streep

Meld je aan bij Zuiver Verloskundigen

Wil je je aanmelden voor een kinderwensconsult, eerste echo, begeleiding van je zwangerschap, bevalling en kraamperiode of kunnen we je helpen met een anticonceptie wens? Bel dan gerust ’s ochtends naar de assistente (0318-255459, optie 3) of meld je hieronder aan. Dan bellen we je zo snel mogelijk (vaak eerstvolgende werkdag) terug.