straap paars omgedraaid
Pagina verloskundige in opleiding
donkergroene bol

Voeding voor baby

De voeding voor je pasgeboren baby is een belangrijke keus. Welke soort voeding je geeft, heeft namelijk levenslange gezondheidseffecten op jou en je kind.

Voeding van je pasgeboren baby

Tijdens de eerste levensmaanden is een zuigeling aangewezen op melkvoeding. Je hebt de keuze tussen borstvoeding en kunstvoeding. Borstvoeding is zonder enige twijfel de beste keuze voor je kind. Het is het (bio)logische vervolg op de zwangerschap en de bevalling. Je lichaam is erop voorbereid om borstvoeding te kunnen geven en je kindje is goed in staat om borstvoeding te drinken, te verteren en ervan te groeien. Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces, maar wel een proces dat moeder en kind zich eigen moeten maken. Dat kost tijd. Het is daarom goed om je erop voor te bereiden door erover te lezen en een voorlichtingsbijeenkomst te volgen. Ook kan je al tijdens de zwangerschap contact opnemen met een lactatiekundige om het een en ander door te spreken. Je hoeft niets aan te schaffen van tevoren. Als je geen borstvoeding kunt of wilt geven dan respecteren wij die keuze volledig en zullen je ook zo goed mogelijk begeleiden hierbij. Veel vragen over kunstvoeding, flesjes en vitamines worden beantwoord op de website van het voedingscentrum.

Je kunt bij ons terecht voor de huur of aanschaf van een borstkolf en andere producten.

Lees meer over de voeding voor je baby via de volgende links:

lavendel streep

Meld je aan bij Zuiver Verloskundigen

Wil je je aanmelden voor een kinderwensconsult, eerste echo, begeleiding van je zwangerschap, bevalling en kraamperiode of kunnen we je helpen met een anticonceptie wens? Bel dan gerust ’s ochtends naar de assistente (0318-255459, optie 3) of meld je hieronder aan. Dan bellen we je zo snel mogelijk (vaak eerstvolgende werkdag) terug.