Vadercursus en relatie-avonden

Informatiemomenten gegeven door Buro Nij over vader worden & veranderingen in je relatie bij de komst van een baby.

De website van Zuiver Verloskundigen is voor een groot gedeelte gevuld met informatie over zwanger worden en zwanger zijn. Veel informatie daarover is van toepassing op jouw zwangere partner. Als vader of duomoeder heb je vast ook vragen of gedachten over het aanstaand ouderschap. ‘Zal ik me gelijk vader voelen?’, ‘Hoe ziet het leven er straks uit met een baby?’, of ‘Hoe combineer ik werk en thuis straks op een fijne manier?’. De verantwoordelijkheid die voor jullie beide komt kijken bij het ouderschap kan ook een andere dimensie geven aan jullie relatie. Ineens ben je niet meer alleen elkaars partner, maar ook vader/moeder van jullie kind.

We weten dat sommige partners zich soms wat aan de zijlijn van de verloskundige zorg voelen staan. Je bent nauw betrokken, maar de baby zit toch in haar buik. Zij voelt de baby bewegen, voor jou is het soms nog wat abstract.

Bij Zuiver Verloskundigen vinden we het belangrijk om er ook voor jou als partner te zijn. Daarom organiseren we in samenwerking met Buro Nij een avond waar jij als toekomstig vader/duomoeder centraal staat. Samen met andere partners en ervaren vaders bespreek je in een leuk en interactief uur de uitdagingen van het toekomstige ouderschap. Want eerlijk is eerlijk, het kan allemaal nog best een beetje abstract zijn. De avond wordt geleid door twee ervaren vaders die er voor zorgen dat ook jij je wat meer kan gaan inleven in de periode die voor jullie ligt.

Geloof ons, je bent niet de enige die dit misschien een beetje spannend of uitdagend vindt! We zien je daarom graag op een van onze partner- of relatieavonden.

Tijdens één van de eerste afspraken bespreken we deze bijeenkomsten en zal, indien gewenst, de aanmelding geregeld worden.