8-13 weken

In deze periode gaan we elkaar voor het eerst ontmoeten. Rond 8 weken zal de eerste echo plaatsvinden en niet al te lang daarna hebben we een intakegesprek met je.

bij de intake komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Jullie persoonlijke situatie: Zijn er bijzonderheden die goed zijn om te delen en ons helpen om jullie een gezonde en ontspannen tijd te bieden?
  • Medische vragen: We sturen een vragenlijst toe om bijzonderheden in jullie (medische) achtergrond in beeld te brengen. Belangrijk voor zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
  • Bloedonderzoek: Je krijgt van ons een labformulier om bloed te laten prikken. Dit kan op verschillende locaties binnen en buiten Ziekenhuis Gelderse Vallei.
  • Prenatale screening: Je kunt ervoor kiezen om de baby al voor de geboorte te laten onderzoeken op aandoeningen. Dit heet prenatale screening.
  • Onze samenwerkingen: met gynaecologen, kraamverzorgenden en ziekenhuis.
  • Wat moet je allemaal regelen: Er komt veel op je af als je net zwanger bent. Er zijn veel zaken die je moet regelen ook rondom werk en verlof, of zorgverzekering of toeslagen. Op onze handige checklist zwangerschap staat wat je allemaal moet regelen als je zwanger bent. Of kijk op de website van de Rijksoverheid.

We nemen de tijd. We proberen iedere controle aan te passen aan jullie persoonlijke wensen.

Rond 11 weken maken we nogmaals een echo om de termijn van je zwangerschap te bepalen en kunnen we je verwijzen voor de verschillende vormen van prenatale screening

  https://zuiververloskundigen.nl/zwangerschap/echoscopie