Zwanger worden

Willen jullie graag zwanger worden? Een gezonde zwangerschap begint met een goede voorbereiding. Soms komen er bijvoorbeeld aanpassingen in je leefstijl of een traject met een gynaecoloog bij kijken. En wanneer moet je stoppen met anticonceptie? Ben je op zoek naar tips om zwanger te worden of wil je gewoon meer informatie over zwanger raken? Zuiver Verloskundigen ondersteunt jullie graag bij het vervullen van jullie kinderwens.

Hulp bij zwanger worden? Vraag een consult aan met een van onze verloskundigen!

Hoe word je snel zwanger?

Hoe je zwanger moet raken, weet je ongetwijfeld wel. Maar hoe lang het duurt om zwanger te worden, is voor ieder stel verschillend. Bij sommigen lukt het vrijwel meteen, terwijl anderen er lang over doen. Wees echter niet bezorgd als het na een paar maanden nog niet gelukt is: dit is heel normaal. Ben je na een jaar nog steeds niet in verwachting, dan is het een goed idee een bezoek aan de huisarts te brengen.

Kans op zwangerschap vergroten

Zelf kun je ook een en ander ondernemen om te proberen snel zwanger te worden. Zo is een gezonde leefstijl bevorderlijk en is de kans op zwangerschap hoger als je rond je ovulatie een paar keer vrijt. Ook kun je andere extra supplementen en vitaminen nemen. Start absoluut met het slikken van foliumzuur zodra je zwanger wilt worden. Ook kun je onze tips volgen om de innesteling te bevorderen.

Zwanger worden

Er zijn diverse tips om sneller zwanger te worden. Over het algemeen kunnen we zeggen dat je rekening moet houden met de volgende aspecten:

Eén beste manier om zwanger te worden is er niet. Het kan daarom altijd gunstig zijn in gesprek te gaan met de verloskundige om te bepalen wat voor jullie een goede methode is.

Hoe weet je of je zwanger bent?

Er zijn verschillende symptomen die erop wijzen dat je zwanger zou kunnen zijn. Van misselijkheid tot stemmingswisselingen en bloedverlies. Deze symptomen verschillen per persoon. Je kent je lichaam zelf het beste, dus vertrouw daar op. Denk je dat je zwanger bent? Dan kun je een zwangerschapstest doen. Deze geeft een uitslag op basis van het gehalte hCG, het zwangerschapshormoon, dat in je urine zit. Hier lees je vanaf wanneer je een zwangerschapstest kunt doen.

Houd er wel rekening mee dat een zwangerschapstest voor thuis minder betrouwbaar is dan een medisch onderzoek. Het is dan ook handig om een afspraak te maken bij een verloskundigenpraktijk als je symptomen van zwangerschap vertoont. Een verloskundige kan op basis van jouw symptomen helpen achterhalen of je wel of niet zwanger bent. Je krijgt meteen goed advies en begeleiding. 

Zwanger worden

Een positieve zwangerschapstest?

Een positieve test betekent dat je zwanger bent. Dit kan een hoop gevoelens oproepen. Misschien ben je vooral blij, of misschien heb je juist veel zorgen en vragen. Zoals bijvoorbeeld wat nu de vervolgstappen zijn. Daarvoor maakten we een handige checklist zwangerschap

Wil je graag met iemand praten over je zwangerschap? Je kunt bij ons terecht met al je vragen, zorgen en verwachtingen. Onze betrokken verloskundigen staan voor je klaar. Dus kom gerust eens langs, vraag een persoonlijk consult aan.