Zwanger worden

Willen jullie graag zwanger worden? Een gezonde zwangerschap begint met een goede voorbereiding. Soms komen er bijvoorbeeld aanpassingen in je leefstijl of een traject met een gynaecoloog bij kijken. En wanneer moet je stoppen met anticonceptie? Ben je op zoek naar tips om zwanger te worden of wil je gewoon meer informatie over zwanger raken? Zuiver Verloskundigen ondersteunt jullie graag bij het vervullen van jullie kinderwens.

Hulp bij zwanger worden? Vraag een consult aan met een van onze verloskundigen!

Hoe word je snel zwanger?

Hoe je zwanger moet raken, weet je ongetwijfeld wel. Maar hoe lang het duurt om zwanger te worden, is voor ieder stel verschillend. Bij sommigen lukt het vrijwel meteen, terwijl anderen er lang over doen. Wees echter niet bezorgd als het na een paar maanden nog niet gelukt is: dit is heel normaal. Ben je na een jaar nog steeds niet in verwachting, dan is het een goed idee een bezoek aan de huisarts te brengen.

Kans op zwangerschap vergroten

Zelf kun je ook een en ander ondernemen om te proberen snel zwanger te worden. Zo is een gezonde leefstijl bevorderlijk en is de kans op zwangerschap hoger als je rond je ovulatie een paar keer vrijt. Ook kun je andere extra supplementen en vitaminen nemen. Start absoluut met het slikken van foliumzuur zodra je zwanger wilt worden. Er zijn diverse tips om sneller zwanger te worden. Over het algemeen kunnen we zeggen dat je rekening moet houden met de volgende aspecten:

Eén beste manier om zwanger te worden is er niet. Het kan daarom altijd gunstig zijn in gesprek te gaan met de verloskundige om te bepalen wat voor jullie een goede methode is.

Onze betrokken verloskundigen staan graag voor jullie klaar. Papa of mama worden is een van de mooiste dingen die er zijn en wij voelen ons vereerd stellen hierbij te mogen helpen. Kom gerust eens langs, vraag een persoonlijk consult aan.